Loading...
Welcome to Anarcho-Punk.net community ! Please register or login to participate in the forums.   Ⓐ//Ⓔ

(ne) ANARCHO-PUNK.NET: INTRODUKTIE, ONZE POLITIEKE IDEEEN & STANDPUNTEN

Discussion in 'Nederlands (Dutch)' started by Anarcho-Punk.net, Sep 1, 2009.

 1. Anarcho-Punk.net

  Anarcho-Punk.netExperienced Member Staff Member Uploader Admin Team Experienced member


  7,130

  47

  1,654

  Aug 7, 2009
   Canada
  1) INTRODUKTIE

  ANARCHO-PUNK.NET is een internationale groep in verschillende talen gemaakt door anarcho punks, voor anarcho punks, waar je duizenden complete anarcho punkalbums in hoge kwaliteit kunt downloaden. Ons doel is om deze muziek op deze manier makkelijker toegankelijk te maken voor iedereen over de hele wereld. Daarbij creëren we een hechte groep en bieden belangrijke organisatorische info aan voor anarchos & punks over de hele wereld, om samen over interesses en projecten te discussieren. We denken dat het internet de perfecte manier is om de muziek en het Do-It-Yourself (DIY) gevoel te verspreiden en willen dit ten volle benutten.

  ANARCH-PUNK.NET biedt een ruime muzikale varieteit - we limiteren ons niet tot punk. We verspreiden elke band die past binnen de generale principes van de site en, natuurlijk, we verspreiden verschillende muziekgenres. Je vindt hier niet alleen punk, maar ook muziek van Oi! en Ska, tot Hardcore, Grindcore en Metal.

  Deze site is niet alleen om muziek te downloaden, dit is ook de perfecte manier om mensen te ontmoeten met dezelfde muzieksmaak & die er waarschijnlijk dezelfde ideeën op na houden. Denk aan een soort Anarcho-punk federatie waar het je gemakkelijker wordt gemaakt nieuwe mensen te ontmoeten en samen te organiseren over de gehele wereld, waarbij je dan ook je favoriete muziek op dezelfde site hebt.

  Ons doel is om bands te helpen, niet te irriteren. Daarom, als je als band(lid) of label niet blij bent met het
  verspreiden van je muziek, stuur ons dan een verzoek om dit te laten verwijderen volgens de instructies beschreven op deze site.

  Wij mikken op wereldwijde schaal, dat is waarom deze site in meerdere talen beschikbaar is,en verschillende forums in je moedertaal beschikbaar zijn voor punks & anarchisten over de hele wereld. We verwelkomen ook Redskins & Anarcho-skinheads om mee te doen, want anarcho muziek is niet gelimiteerd tot punk (en we hebben reeds een paar skinhead bands op de site staan)

  ----------------------------------------------------------------

  2) ONZE POLITIEKE IDEEEN & STANDPUNTEN

  Onze groep is gebaseerd op anarchistische ideeën, maar zijn geen dogmatische elite en dus niet alleen exclusief toegankelijk voor anarchisten. We verwelkomen iedereen die dezelfde muzikale en politieke interesses heeft. Al ben je alleen maar nieuwsgierig, dan nog ben je welkom om jezelf te registreren.

  Maar, wij hebben onze grenzen en we weigeren fascisten & capitalisten onze groep te laten beinvloeden. Deze website is een MIDDEL voor mensen om te organiseren, en is NIET een vrije tribune of plaats om een ideologische oorlog te gaan voeren tussen mensen met verschillende ideeën.

  Begrijp dat met het distribueren van muziek wij de verantwoording nemen voor de inhoud van de teksten en we weigeren muziek te verspreiden die tegen onze principes ingaan. Als je je uitgeeft voor anarchist betekend dit dat er minimale coherentie is tussen woorden & acties. Dit is geen plaats voor mensen met dezelfde interesses - en geen slagveld tussen 2 partijen. Dit is ook geen plaats om maar alles te publiceren (er zijn voldoende sites om dit te doen), we willen er zeker van zijn dat de bands die je hier ziet & goed vind, overeen komen met de bands die je niet kent uit hetzelfde genre.

  Wij willen geen propaganda verspreiden van diegene die het op onze politieke activiteiten voorzien hebben.
  Zo simpel is het.

  -----------------------------------------------------------------

  3) MUSIC SCENE & FORUM DISCUSSIES : PRINCIPES EN STANDPUNT

  Zonder in verdere details te treden, kunnen we onszelf scharen achter de volgende 4 punten. Je zult hier een groot aanbod van ideeën vinden, maar ze komen allemaal voort uit dezelfde idealen en daarom wijzen we je op de volgende punten.

  3.1) ANTI-CAPITALISME -- Wij zijn voorstanders van anti-capitalisme. Dit is niet de plek om commerciele bands te promoten die geen raakvlak hebben met de rest van de bands hier op de site. Het project is een deel van de DIY groep, wij ondersteunen geen commerciele / capitalistische projecten & dit is niet de plek om o.a.je eBay collectie aan te bieden. Wij geloven in muziek die sociale veranderingen wil zien, de zgn non-profit bands. Promotie van de muziekindustrie wordt niet getolereerd (D.I.Y. distros & non-capitalistische labels zijn welkom). Capitalisme is niet een idee waar we onzelf in herkennen (niet eens anarcho-capitalism). We vragen je begrip dat anarcho-capitalisme niet een van onze stadpunten is.
  Om de productiviteit gaande te houden, verwijzen we je voor een discussie naar een ander forum.

  3.2) ANTI-FASCISME -- Wij zijn radicaal tegen alle soorten van fascisme. Provocaties van nazis, fascisten, racisten, sexisten, xenophobia & homophobia word niet getolereerd hier. Zoals Oi Polloi ooit zij, "We zijn vredelievende mensen, behalve als het op fascisme aankomt".
  We ondersteunen geen R.A.C. muziek en vragen leden van deze site het niet te promoten hier.

  3.3) ANTI-AUTHORITARISME -- Alszijnde anarchisten, zijn we sterk tegen anti-authoritaristische denkwijzes geinspireerd door de eerste anarchistische filosofen. We zijn sterk tegen authoritarisme in al zijn vormen.
  Ook authoritair communisme behoort tot onze anti-authoritaire ideeën, laten we duidelijk stellen
  dat we onze site niet laten vervallen in een propaganda middel authoritaristen.

  3.4) EENDRACHT ZONDER GRENZEN -- We zoeken naar eendracht over de hele wereld: anarchisten onderkennen het zijn van grenzen & landafzettingen, dus zijn we radicaal tegen alle soorten van nationalisme en patriotisme. We hebben geen landgebonden standaard dus begrijp dat dit niet de plek is om je eigen land of de ideeen ervan te vertegenwoordigen.

  -----------------------------------------------------------------------------------------------

  4) HOE HET WERKT

  MODERATIE: Anarchisme betekend orde zonder kracht - het forum is horizontaal gestructureerd dus alle moderatie beslissingen komen van onderaf. Er is een "Assembly" forum waar leden democratisch hun eigen keuzes kunnen maken betreffende het management & evt. veranderingen van de website. Een groep van moderators is nodig voor de moderatie (opschonen, albumlijsten, bannen van spammers & fascisten,etc).
  De acties zijn gelimiteerd tot wat in dit document staat, en is omkeerbaar als de groep er anders over denkt.
  Moderators worden democratisch gekozen / afgezet door de groep en zijn alleen aangesteld voor technische zaken: alle keuzes worden genomen door de groep in de vorm van direkte Democratie.

  In alle discussies, houd altijd rekening met wederzijds respect en blijf aardig, ontwijk persoonlijke aanvallen.
  Slaags raken op een forum leid tot niets.

  Zoals overal, houd spam & SMS taal voor je en probeer on-topic te blijven in je antwoorden.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------

  5) LEGALE VERANTWOORDELIJKHEDEN

  5.1) DOWNLOADS

  ANARCHO-PUNK.NET is net als Google: we zijn een index, niet een host. De files die we hier linken kunnen gevonden worden via google's search engine: niks word gehosted op onze website. De verantwoordelijkheid om te checken of je wel of niet de legale rechten hebt om een album te verspreiden is de verantwoording van de uploader. Niemand anders! We modereren geen downloads behalve als een klacht wordt ontvangen. Meestal hebben we geeneens controle over de geuploadde file(s) en kunnen we de files niet vernietigen.

  Ben je een band(lid), label, of een instantie die de zaken van de zelfstandige eigenaar beheert, neem dan contact met ons op met de betreffende info om de artiest / het materiaal te identificeren. Binnen max. 48 uur zullen we de link(s) naar de download van het materiaal op ANARCHO-PUNK.NET verwijderen.

  5.2) INHOUD EN DISCUSSIES

  De inhoud van de discussies en de opinies geuit zijn de verantwoording van de poster en ANARCHO-PUNK.NET weigert daarvoor op te komen. De moderation staff contoleerd geen website leden, het is de verantwoording van alle andere leden van de groep om te beslissen of anderen regels overtreden.

  --------------------------------------------------------------------------------------------------

  ANARCHO-PUNK.NET is een project gelanceerd en ondersteund door een groep van Franse anarchistischw activisten uit Canada en Europa die o.a. ook met een aantal andere bekende projecten bezig zijn de laatste jaren. De site is een deel van "Resistance Network", een online network van anarchistische groepen voor activisten & punks/skins. ANARCHO-PUNK.NET's webmaster vertegenwoordigd ook 's werelds 2 grootste franse punk/oi! muziek distributie forums die duizenden albums aanbiedt, en we zijn ook de grootste en oudste Franssprekende anti-capitalisen forums online. We hebben sterke radicale ideeën en ook de technische knowhow om projecten als deze te laten slagen voor anderen in de anarchistische community, maar nog belangrijker, om het ook erg lang uit te houden!


  ** Lees ook deze tekst van onze definitie van anarcho-punk **
  http://www.anarcho-punk.net/viewtopic.php?f=5&t=332

  Dutch translation by: Dutchie