Loading...
Welcome to Anarcho-Punk.net community ! Please register or login to participate in the forums.   Ⓐ//Ⓔ

Hvor er I?

Discussion in 'Dansk (Danish)' started by ILuvEire, May 8, 2010.

  1. ILuvEire

    ILuvEire Experienced Member Experienced member


    70

    2

    0

    Apr 5, 2010
     
    Hejsaaa? Jeg ved at jeg har set nogle danskere på det her forum, så hvor er I?

    Så, hvilke danske bands kan du godt lide? København har sååå mange bands, jeg ved ikk' hvem er godt og hvem er dårlig. Nogle bands at jeg elsker lige nu er Skarpretter og the Assassinators. Min hu står til bands som synger på dansk. Nogen gang føler jeg at de synger på engelsk fordi de ved at, naturligvis, mere mennesker forstår engelsk end dansk. Men nu falder de ind i det globaliseringt problem (eller burde jeg sige "problemet af globalisering" eller noget?) Du er dansker, du taler dansk. Jeg hører dem, før sangene, de taler med crowden på dansk - så HVORFOR synger på engelsk? Undskyld, det er noget at plager mig.

    I hvert fald, ved dansk punkmusik, hvem er din yndlingsbands?

    Også, vær så godt og sig mig, hvis du kan ikke forstå min dansk. Jeg er ikke dansker, jeg har bare lært dansk i to år, så jeg er stadig bare begynder. Tusind tak :)
     

  2. Veganarchy

    Veganarchy Experienced Member Experienced member Forum Member


    143

    4

    0

    Sep 10, 2009
     
    Hey! først og fremmest, så vil jeg sige at du skriver ret godt dansk. Har ingen problemer med at forstå hvad du skriver, og dansk skulle efter sigende være et at de sværeste sprog at lære:)

    Mit bud på hvad der er af spændende musik i DK lige pt kan du se i denne her tråd: viewtopic.php?f=31&t=1727&start=80

    Med hensyn til at synge på dansk, kontra at synge på engelsk, så syns jeg meget det er en smagssag. Nogle gange passer det ene bedst, og andre gange det andet. De tekster jeg skriver til vores band Chainsaw Brigade er på engelsk, da det passer bedst til genrer, og i startet havde vi en guitarrist fra Guatemala, så det faldt os meget naturligt at skrive så han også kunne forstå det. Desuden synes jeg engelsk er et godt sprog at skrive beskrivende tekster på, da det engelske sprog har langt flere adjektiver end det danske. Men hvis jeg skriver mere personlige tekster, så fortrækker jeg også ofte at skrive på dansk istedet, da det falder mig mere naturligt.

    Det danske hardcoreband Amdi Petersens Armé har også engang lavet et interview, hvor de fortælle om hvorfor de synger på dansk. Har ikke lige interviewet liggende mere, men kan måske finde det frem hvis det har interesse?
     
  3. Shuei

    Shuei Experienced Member Experienced member Forum Member


    532

    0

    0

    Jan 19, 2010
     
    Jeg synes også du skriver fint Dansk :)

    Der er rigtig meget godt dansk punk musik. Nu ved jeg ikke hvilken stil af punk du foretrækker, men nogle bands jeg for tiden har hørt meget er:
    - No Hope For The Kids (de synger delvist dansk og delvist engelsk)
    - Paragraf 119 - Dem kender du nok, meget kendt band, synger også på dansk.
    - Arrigt Antræk
    - Asbest
    - Enola Gay
    - Hjertestop
    - Gorilla Angreb
    - Under Al Kritik
    - Uro

    Det er alle danske hardcore punk bands der synger på dansk. Vi har mange andre gode bands, også inde for andre genre af punk.

    Personligt kan jeg godt lide når bands synger på dansk, det giver en nærhed, men jeg kan også godt lide det engelske. Det er helt op til hvad man vil udtrykke. Vi har specielt mange gode post-punk bands der synger på engelsk.
     
  4. stokholm

    stokholm New Member New Member


    3

    0

    0

    Mar 2, 2010
     
    jeg kan meget relatere til når veganarchy skriver
    fordi dansk er et sprog med utrolig få ord, måske også på grund af, at der er så få mennesker der snakker dansk, så kommer der ikke så mange udtryk frem, og de fleste "udtryk" bliver jo forbundet med det område det oprinder fra, som f.eks. træls, så tænker mange, at det er jysk. mens engelsk har ufattelig mange ord som man kan gøre godt med til en sang, og der er så meget mere der kan rime på engelsk(hvis man går op i, at det skal rime). men jeg mener at en sang på engelsk kan udtrykke mere præcise følelser, mens danske tekster mere er "generaliserede" pga. manglen på ord. f.eks. på engelsk har man mindst 20 ord for at beskrive at man ikke har det godt i forskellige grader af "ikke have det godt-hed". men det kan også have noget at gøre med at jeg er tosproget.


    men tilbage til the topic.

    die oi!tonome har lavet noget godt musik, dog er det hele på engelsk
    narkodart har også lavet nogle gode sange, dog er de i mine øjne så småt ved at være halvkommericielle..

    og de andre er blevet sagt.

    dog har den svenske scene nogle utrolig fede bands.

    ellers så sidder jeg stadig fast i 76-84'erne med musik.